Vår gemenskap på videomöten & sociala medier, med möjligheter att ses både digitalt och IRL (”In Real Life”)

Det finns ju faktiskt fördelar med videomöten även när pandemin lättar då det är lättare för de som bor lite längre bort, samt man slipper regn och rusk. Man kan även samtidigt göra lite pyssel som behöver göras hemma; kanske något som behöver sys, plocka och städa hemma (med bluetooth-headset till mobilen kan man vandra runt hemma), ibland har någon lagat mat samtidigt (men då krävs att man mute:ar/stänger av mikrofonen då och då när man gör något som skapar alltför mycket bakgrundsljud).


ÅSS Göteborg har under pandemin utökat sina digitala möjligheter, dels genom ökad närvaro i olika sociala medier och dels genom flera olika möjligheter till videomöten där vi kan se och prata med varandra med hjälp av mobiltelefon, surfplatta eller dator. Våra grupper i sociala medier ger också medlemmarna möjlighet att själva ta initiativ till att på ett enkelt sätt samordna möten i verkligheten i mindre grupper på ett smittsäkert sätt under eget ansvar och följa de råd och rekommendationer som finns.

Grupper i sociala medier:

Videomöten:

Öppet hus och våra olika grupper genomförs under pandemin genom videomöten. Allt du behöver för att delta är en smartphone eller dator med mikrofon och webbkamera.

Vi använder Zoom och Jitsi Meet för att genomföra våra videomöten. Zoom används för ÅSS mera officiella möten och föreläsningar, medan Jitsi Meet används på eget initiativ medlemmar emellan (för närvarande varje söndag kl 18-20).