Frågor och svar
Det finns mycket att undra över när det gäller ångestsyndrom. Går du och bär på en fråga du vill ha svar på? Kontakta oss så försöker vi svara på dem! Givetvis är du anonym.
Om inte vi på ÅSS Göteborg själva vet svaret, så tar vi reda på det åt dig!
Vi som organisation rekommenderar inte psykiater eller terapeuter på grund av människors olika uppfattningar och erfarenheter. Det den ena personen tycker är bra tycker inte den andra om alls.
Jag har börjat med en ny medicin. När blir det bättre?
Håll ut, det kommer att bli bättre. Oerhört svårt att svara på. Det är ju individuellt.
Vi brukar fråga förstagångsbesökare om de vill ha ett enskilt samtal. I vilket fall som helst är du välkommen in i vårt grupprum där vi förberett med fika för våra besökare. Du deltar precis hur mycket och länge du vill. En del bara sitter med en stund och andra deltar i samtal som kan handla om allt mellan himmel och jord.
Vill du vara säker på att vi har tid för ett enskilt samtal första gången du kommer får du gärna höra av dig i förväg.
Vi som arbetar här har alla erfarenhet av ångestproblematik och olika erfarenheter av olika mediciner. Tillsammans har vi en bred kunskap och erfarenhet och kan dela med oss av den.
Ja, ta gärna med en kompis eller anhörig om det känns bättre för dig.
Anställda och ideellt arbetande i föreningen är människor med egen erfarenhet av ångestsyndrom. Det finns inget krav på någon specifik utbildning hos oss som arbetar på ÅSS.
Har du ångestproblematik eller om du är anhörig är du välkommen.
Om det skulle visa sig att vi känner till en annan förening som passar dig bättre så hjälper vi dig gärna dit.
Nej, du är inte ensam. Ångestproblematik är en folksjukdom i dagens samhälle. Många medlemmar uttrycker hur skönt det är att upptäcka att fler upplever samma sak. Här är du aldrig ensam.
Nej, de är inte farliga. Man kan inte dö av en panikattack.
Domningar är ett vanligt ångestsymtom. Då vi blir ångestfyllda har vi en tendens att hyperventilera vilket leder till en obalans mellan syre och koldioxidhalten i blodet. Domningar kan vara ett exempel på symtom som följer på detta.
KBT står för kognitiv beteendeterapi. Det är en evidensbaserad psykoterapi där man tränar på att använda sig av nya tankemönster och beteenden för att minska psykologiska problem.