I år är det otroliga 30 år sedan som ÅSS Göteborg startade. På årsmötet i söndags firade vi detta med tårta och feststämning. Här är några korta reflektioner från två av våra medlemmar:

Målet för min del med att besöka ÅSS var att få nya vänner som själva hade erfarenhet av psykisk ohälsa. Jag började i en samtalsgrupp, gick på föreläsningar, deltog i en kurs och var med på utflykter. Så småningom började jag engagera mig i föreningen, först som värd för öppet hus och därefter i föreningsstyrelsen. Jag hoppas verkligen att brukar- och patientföreningarna blir mycket mer synliga i samhället, att många fler söker sig dit och att konceptet kamratstöd (att träffa andra med liknande svårigheter) får en etablerad status inom psykiatrin som en bevisat effektiv metod för återhämtning till psykisk hälsa.

Som så många andra kom jag in i föreningen via ett Öppet hus-besök år 2000. Jag kände direkt att jag ville bli medlem i föreningen och ta del av verksamheten och i ÅSS Göteborg har jag känt samvaro och kamratskap och föreningen har haft stor betydelse för mitt tillfrisknande.

Stort grattis ÅSS Göteborg!