Aktuellt 2019-05-28T13:41:41+02:00
24mar, 2020

Se film med ÅSS

2020-03-24|Tags: , |

Trots läget med Coronaviruset har vi valt att ändå – än så länge – fortsätta erbjuda gemenskap och underhållning i form av vår eminenta filmklubb. Vår inställning är att så länge som var och en tar ansvar för att förhindra smittspridningen så kan vi framskrida som vanligt med klubben.  

Vi uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer: stanna hemma om du har förkylningssymtom, tvätta eller sprita händerna ofta, hosta eller nys i armvecket och undvik att röra ögon, näsa, mun.

Med detta sagt – varmt välkommen till mars månads filmkväll hos ÅSS! Den här gången har vi valt en film som flera medlemmar rekommenderat. En ”feel good”-film med djup skulle man kunna säga. Så skriv upp i almanackan: fredag 27 mars klockan 18:00-21:00. Ta hand om varandra, hoppas vi ses!    

Får vi be dig att SMS:a oss om du tänker komma på filmkvällen. Bara så vi vet ungefär hur många som kommer. SMS:a i så fall Jaana på 0723-54 24 97. Tack!        

 Många feel good hälsningar

Jaana & Petter

Film: The Fundamentals of Caring
Genre: Drama, Komedi År: 2016 Längd: 93 min Regissör:  Rob Burnett Aktörer: Paul Rudd, Craig Roberts, Selena Gomez, Jennifer Ehle, Megan Ferguson.  
I denna inspirerande kompiskomedi ger sig en ung patient och hans vårdare ut på en resa på jakt efter landmärken, men hittar istället både hopp och vänskap. Ben är en pensionerad författare som efter en personlig tragedi börjar arbeta som vårdare. Efter sex veckors utbildning möter han sin första kund, Trevor, en svärande 18-åring med muskeldystrofi. En är förlamad känslomässigt, en är förlamad fysiskt, tillsammans gör de en resa till alla de platser Trevor har blivit besatt av när han tittat på de lokala nyhetssändningarna.  
18mar, 2020

Förlängt medlemskap på grund av Corona virus. Eftersom vi har ställt in alla vårens aktiviter fram till den 30 april (till att börja med). Kommer vi att förlänga medlemskapet för alla betalande medlemmar i lika många månader som ÅSS har stängt.

2020-03-18|

12mar, 2020

Vi tar vårt ansvar i att förhindra spridning av COVID-19, och ställer in vårens föreläsningar. Öppet hus ställs nu in med till och med 30 april. Ungdomsgruppen ställs också in. Även våra självhjälpsgrupper är inställda tills vidare. Årsmötet skjuts upp. Så alltså all öppen verksamhet ställs in till och med 30 april. Eventuellt kommer beslutet att förlängas.

2020-03-12|

Håll er uppdaterade här på vår hemsida angående våra andra aktiviteter.

12mar, 2020

VAR SNÄLL OCH TÄNK PÅ SMITTORISKEN, STANNA HEMMA OM DU HAR SYMTOM

2020-03-12|

Folkhälsomyndigheten ser nu tecken på samhällspridning av covid-19 i Region Stockholm och Västra Götalandsregionen, och höjer risknivån för smittspridning till den högsta. Man har identifierat ett par fall där man inte är säker på var de har fått smittan, de har inte rest eller haft direktkontakt med någon som rest till högriskområden.

Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom, även milda, att begränsa sociala kontakter för att inte smitta andra. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet. Symtom på infektion är luftvägssymtom, feber eller hosta.

20feb, 2020

Vågatala (exponeringskurs)

2020-02-20|Tags: , |

Social fobi är det absolut vanligaste ångestsyndromet. Studier visar att mellan 10 och 15 % av befolkningen under någon period av sitt liv drabbas av handikappande social ångest. Våga tala för nybörjare är en kurs för socialfobiker där man i sitt eget tempo får träna sig på att tala med och inför andra. Kursen innehåller kognitiva metoder där teori varvas med praktiska övningar.

Kursledare: Ellinor Albrektsson från ÅSS

Kostnad: 500 kr för 10 träffar. Endast för medlemmar! Vi fakturerar dig för kursavgiften när du gjort din anmälan.

Tid: måndagar kl 17.30 – 19.45

Start: September

Plats: Järntorget 7, ÅSS lokal

Anmälan: Till info@angestgoteborg.se eller via tfn: 031-13 70 91