Aktuellt 2019-05-28T13:41:41+02:00
17sep, 2020

ÅSS Filmklubb

2020-09-17|

Oj vad tiden går fort, ja å tur är väl det, för fredagen den 25 september kl 18-21 är det äntligen dags för höstens andra filmkväll. Den här gången tillåter vi oss att bryta mönstret genom att bjuda på en dokumentär – en nervkittlande sådan. Den har blivit nominerad till flera filmpriser och fått skyhöga poäng på IMDb (Internet Movie Database). Därför tänkte vi att den gärna kunde få förgylla vår filmgemenskap nu när höstmörkret börjar smyga sig på.        

På grund av pandemin tar vi bara in 8 besökare  – så det är först till kvarn.  Föranmäl dig gärna för att säkra en plats eller så chansar du och tittar förbi. Du föranmäler dig till Petter på 0704-792605.   

Om du har frågor eller behöver stöd av något slag för att kunna vara med så hör gärna av dig. Ring i så fall Petter. Du är väntad och hjärtligt välkommen!            

 Många hälsningar

Jaana & Petter

Film: Tell me who I am Genre:  Dokumentär, drama, mysterium
År: 2019 Längd: 86 min Regissör: Ed Perkins Medverkar: Alex Lewis, Marcus Lewis m.fl.  
Vad händer om varje minne som plågar dig kan raderas? Vad händer om något riktigt hemskt har hänt dig och den som älskar dig mest kan radera det från ditt minne? Vill du det? Detta är det etiska dilemma som 18-årige Marcus Lewis mötte när hans identiska tvilling Alex vaknade efter en motorcykelolycka och Marcus var den enda personen som Alex kände igen. Utan minnen alls litade Alex helt på sin bror när han försökte förstå vem han var. Dokumentärfilmaren arbetar från tvillingarnas självbiografi och skapar en kraftfull filmatiserad anpassning som hjälper publiken att utforska tvillingarnas otroliga historia och 35-åriga resa efter olyckan. Det är en djupt rörande undersökning av minne och trauma, personligt ansvar och i slutändan kärlek.
   

OBS! Filmklubben är endast för ÅSS-medlemmar.

16sep, 2020

Våga tala fortsättningskurs är tyvärr inställd på grund av skada. Håll utkik i kalendern efter nästa tillfälle.

2020-09-16|

Håll utkik i kalendern efter nästa tillfälle.

26aug, 2020

Filmkväll på ÅSS nu på fredag 28 augusti

2020-08-26|

Se film med ÅSS!

Sommaren har äntrat sitt slutskede så därför passar vi på att rota fram vår filmklubb ur biolådan. Vi ses redan nu på fredag 28 augusti kl 18-21. På grund av smittorisken tar vi bara in 8 besökare – så det är först till kvarn. Du får gärna föranmäla dig och säkra en plats eller så chansar du och tittar in på dagen. Föranmälan: sms:a/ring Petter på 0704-792605.      

Vi uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer: stanna hemma om du har förkylningssymtom, tvätta eller sprita händerna ofta, håll avstånd, hosta eller nys i armvecket och undvik att röra ögon, näsa, mun.

Den här gången har vi valt en film som flera medlemmar rekommenderat. En ”feel good”-film med djup skulle man kunna säga. Du är varmt välkommen på fredag, hoppas vi ses!            

 Många feel good hälsningar

Jaana & Petter

Film:   The Fundamentals of Caring
Genre:  Drama, Komedi År: 2016 Längd: 93 min
Regissör: Rob Burnett Aktörer:  Paul Rudd, Craig Roberts, Selena Gomez, Jennifer Ehle, Megan Ferguson  
I denna inspirerande kompiskomedi ger sig en ung patient och hans vårdare ut på en resa på jakt efter landmärken, men hittar istället både hopp och vänskap. Ben är en pensionerad författare som efter en personlig tragedi börjar arbeta som vårdare. Efter sex veckors utbildning möter han sin första kund, Trevor, en svärande 18-åring med muskeldystrofi. En är förlamad känslomässigt, en är förlamad fysiskt, tillsammans gör de en resa till alla de platser Trevor har blivit besatt av när han tittat på de lokala nyhetssändningarna.  
 

OBS! Filmklubben är endast för medlemmar. Vi får plats 8 stycken i lokalen så det är först till kvarn som gäller. Med tanke på rådande situation vidtar vi rekommenderade åtgärder såsom att se till att WC för handhygien finns tillgänglig samt att sittplatser placeras ut med ett visst avstånd till varandra.

26aug, 2020

Patienter sökes för KBT behandling

2020-08-26|

Under många år har psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet bedrivit framgångsrika KBT behandlingar mot olika ångestproblem. Just nu har de brist på patienter. Behandlingen bedrivs av psykologstudenter i slutet av sin utbildning.

Studenterna handleds av mycket kunniga och erfarna psykologer. Utvärderingar har visat att resultaten är mycket bra.

Kostnad är 150 kr per session och behandlingen pågår under 10 – 15 gånger.

Det är mycket coronasäkert då kontakterna sker individuellt.

De tar främst emot patienter med ångestproblem men även annan problematik.

Behandlingen startar i början av september, alltså ingen väntetid.

Enklast att höra av sig direkt till Jan-Eric Jönson. Ring eller maila:

Jan-Eric Jönsson

Leg psykolog leg psykoterapeut (KBT) handledare

0702 634866

Jan.eric.jonsson@mindmeetab.com